Scrum Product Owner -koulutus

Scrum Product Owner -sertifiointikoulutus

Druidin kaksipäiväinen Scrum Product Owner -koulutus antaa sinulle valmiudet käytännön työskentelyyn Scrum-tuoteomistajana.

Tuoteomistaja vastaa tuotteen arvon ja kehitystiimin työn arvon maksimoinnista. Hän päättää mitä ominaisuuksia tuotteeseen tarvitaan, minkä ominaisuuden rakentamiseen missäkin vaiheessa keskitytään ja milloin ne julkaistaan. Tuoteomistajan rooli on vaativa, sillä se edellyttää myös ymmärrystä markkinasta ja yhteistyötä projektin sidosryhmien kanssa. 

Kokemusperäinen oppiminen on koulutuksessamme keskeisessä roolissa. Opittua sovelletaan käytäntöön erilaisin ryhmäharjoituksin ja keskusteluin, joiden avulla opitut asiat on helpompi konkretisoida ja sisäistää. Kalvosulkeiset jätetään minimiin. Koulutukset järjestetään 6-16 hengen kokoisissa ryhmissä.

Koulutuksen jälkeen voit halutessasi hankkia itsellesi Professional Scrum Product Owner -sertifikaatin (PSPO I) läpäisemällä online-testin. Koulutuksen hinta sisältää yhden yrityksen PSPO I -sertifiointiin.

Scrum Product Owner -koulutus on omiaan tuoteomistajana toimiville henkilöille. Se kuitenkin sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ketterästä kehityksestä ja projektinhallinnasta. Ennakkotietoja tai kokemusta ketteristä projekteista ei tarvita – avoin ja utelias mieli riittää.

Agenda

Scrum Product Owner -koulutuksen aluksi tutustutaan ketterien toimintatapojen perusteisiin ja siihen, kuinka ne eroavat perinteisistä projektinhallintamenetelmistä. Myös Scrum-viitekehys käydään kauttaaltaan läpi ennen tuoteomistajan rooliin ja vastuisiin syventymistä.

Saat koulutuksesta käyttöösi tekniikoita ja työkaluja päivittäiseen toimintaan Scrumin parissa niin tuotekehityksen hallintaan, suunnitteluun kuin seurantaan. Syvennymme ennen kaikkea arvontuotannon maksimointiin, markkinoiden ymmärtämiseen ja ketterään projektinhallintaan.

Koulutuksen sisältö muovautuu aina jossain määrin osallistujien tarpeiden ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Vähintäänkin seuraaviin kysymyksiin kuitenkin aina pureudutaan:

 • Mitä ketteryys tarkoittaa, kun puhutaan toimintatavoista?
 • Kuinka projektinhallinnan perinteinen vesiputousmalli eroaa ketteristä menetelmistä?
 • Miten Scrum-viitekehys toimii? Mitkä ovat Scrumin roolit, tapahtumat ja tuotokset?
 • Mitkä ovat tuoteomistajan vastuut?
 • Kuinka tuotteen kehitysjonoa voi tehokkaasti hallita ja priorisoida?
 • Kuinka tehdä tuotesuunnittelua ketterässä viitekehyksessä?
 • Kuinka maksimoida tuotteen ja kehitystyön arvo?
 • Miksi markkinaymmärrys on tuoteomistajan roolissa tärkeää?
 • Kuinka hallita ketterää projektia?

Kouluttaja

Kouluttajana toimii agile-spesialistimme Kristo-Mikko Daniel. Krisse on toiminut agilen parissa vuodesta 2007 lähtien kouluttaen ja valmentaen eri kokoisia tiimejä ja organisaatioita. Yleisten koulutusten lisäksi hän pitää täällä Druidilla huolen siitä, että asiakkaamme omaksuvat ketterän projektinhallinnan salat, ja että me druidit pysymme ketterässä tikissä. Krisse on sertifioitu Scrum Professional ja Agile Finland ry:n aktiivi.

Tulevat koulutukset

 • 27–28.3.2018
 • 24–25.4.2019

Koulutuspäivät alkavat klo 9.30 ja loppuvat klo 16. Paikkana on Pasilan toimistomme, osoitteessa Pasilankatu 2 (Huolintatalossa).

Koulutuksen hinta on 1 350€ / hlö (alv 0%). Hintaan sisältyy yksi yritys PSPO I -sertifiointiin sekä luonnollisesti lounaat ja kahvit. 

Ilmoittaudu tästä! Mainitse viestissäsi, mihin koulutukseen haluat ilmoittautua.

 Tiesitkö, että järjestämme myös räätälöityjä Scrum Product Owner -koulutuksia? Halutessasi voit kouluttautua yhdessä kollegoidesi kanssa, jolloin voimme keskittyä puhtaasti tiiminne, organisaationne tai yrityksenne tarpeisiin. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Katso tästä koko koulutusvalikoimamme.