Scrum Master -koulutus

Scrum Master -sertifiointikoulutus

Druidin kaksipäiväinen Scrum Master -koulutus antaa sinulle hyvät perustiedot Scrum-menetelmästä ja valmiudet käytännön työskentelyyn Scrum Masterin roolissa.

Scrum on suosittu ja kenties tunnetuin ketterän kehityksen menetelmä. Se on helppo ymmärtää, mutta vaikea hallita hyvin käytännössä. Scrum Master on Scrum-tiimin palveleva johtaja, joka vastaa siitä, että kaikki ymmärtävät ja käyttävät Scrumia. Rooli on fasilitoiva ja valmentava. Scrum Master myös auttaa tiimin ulkopuolisia sidosryhmiä ymmärtämään Scrumia ja Scrum-tiimin kanssa toimimista.

Kokemusperäinen oppiminen on koulutuksessamme keskeisessä roolissa. Opittua sovelletaan käytäntöön erilaisin ryhmäharjoituksin ja keskusteluin, joiden avulla opitut asiat on helpompi konkretisoida ja sisäistää. Kalvosulkeiset jätetään minimiin. Koulutukset järjestetään 6-16 hengen kokoisissa ryhmissä.

Koulutuksen jälkeen voit halutessasi hankkia itsellesi Professional Scrum Master -sertifikaatin (PSM I) läpäisemällä online-testin. Koulutuksen hinta sisältää yhden yrityksen PSM I -sertifiointiin.

Scrum Master -koulutus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ketteryydestä ja Scrumista. Ennakkotietoja tai kokemusta ketteristä projekteista ei tarvita – avoin ja utelias mieli riittää.

Agenda

Scrum Master -koulutuksen aluksi tutustutaan ketterien toimintatapojen perusteisiin ja siihen, kuinka ne eroavat perinteisistä projektinhallintamenetelmistä. Scrum-viitekehykseen sekä Scrumin eri elementteihin – rooleihin, tapahtumiin ja tuotoksiin – perehdytään syvällisesti.

Saat koulutuksesta käyttöösi tekniikoita ja työkaluja päivittäiseen toimintaan Scrumin parissa, oli kyse sitten Scrum-tiimin tukemisesta tai tuotekehityksen hallinnasta.

Koulutuksen sisältö muovautuu aina jossain määrin osallistujien tarpeiden ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Vähintäänkin seuraaviin kysymyksiin kuitenkin aina pureudutaan: 

  • Mitä ketteryys tarkoittaa, kun puhutaan toimintatavoista?
  • Kuinka projektinhallinnan perinteinen vesiputousmalli eroaa ketteristä menetelmistä?
  • Miten Scrum-viitekehys toimii? Mitkä ovat Scrumin roolit, tapahtumat ja tuotokset?
  • Millä tavoin Scrum Master palvelee Scrum-tiimiä?
  • Kuinka huolehtia projektin läpinäkyvyydestä?
  • Kuinka tuotteen kehitysjonoa voi tehokkaasti hallita ja priorisoida?
  • Kuinka maksimoida tuotteen ja kehitystyön arvo? 

Kouluttaja

Kouluttajana toimii agile-spesialistimme Kristo-Mikko Daniel. Krisse on toiminut agilen parissa vuodesta 2007 lähtien kouluttaen ja valmentaen eri kokoisia tiimejä ja organisaatioita. Yleisten koulutusten lisäksi hän pitää täällä Druidilla huolen siitä, että asiakkaamme omaksuvat ketterän projektinhallinnan salat, ja että me druidit pysymme ketterässä tikissä. Krisse on sertifioitu Scrum Professional ja Agile Finland ry:n aktiivi. 

Tulevat koulutukset

  • 20.–21.11.2018
  • 18.–19.12.2018
  • 15.–16.1.2019

Koulutuspäivät alkavat klo 9.30 ja loppuvat klo 16. Paikkana on Pasilan toimistomme, osoitteessa Pasilankatu 2 (Huolintatalossa).

Koulutuksen hinta on 1 350€ / hlö (alv 0%). Hintaan sisältyy yksi yritys PSM I -sertifiointiin sekä luonnollisesti lounaat ja kahvit. 

Ilmoittaudu tästä! Mainitse viestissäsi, mihin koulutukseen haluat ilmoittautua.

 Tiesitkö, että järjestämme myös räätälöityjä Scrum Master -koulutuksia? Halutessasi voit kouluttautua yhdessä kollegoidesi kanssa, jolloin voimme keskittyä puhtaasti tiiminne, organisaationne tai yrityksenne tarpeisiin. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Katso tästä koko koulutusvalikoimamme.