Shell Helmisimpukka

Shell HelmiSimpukka

Design
React
Drupal
Valitsimme Druidin kumppaniksemme Restelin aiemmista projekteista saadun kokemuksen perusteella. Työtahti oli tiivis ja ulkoasun yksityiskohtia viilattiin viime metreille asti mainostoimistokumppanimme kanssa. Yhteistyö toimi projektin aikana ja sen jälkeisissä pienkehitystehtävissä hyvin.
Ville-Eemeli Junnola
-
tuotepäällikkö

Lähtötilanne

Shell HelmiSimpukka tunnetaan hyvästä ruoasta ja monipuolisista palveluista. Sivustouudistuksen tarkoituksena oli parantaa palveluiden löydettävyyttä tien päällä oltaessa. Tavoitteita olivat mm. parempi mobiilikäytettävyys, sisällön selkeyttäminen ja helposti käytettävä asemahaku, jolla asiakkaat löytävät nopeasti tarvitsemansa palvelut. Verkkosivuston ylläpitäjät kaipasivat modernimpaa työkalua, kustannustehokasta jatkokehitystä ja helppoa sisällönhallintaa. 

Mitä teimme?

Druid vastasi verkkopalvelun teknisestä toteutuksesta Drupal 8 -järjestelmällä. Rakensimme sivustolle asemahaun, jolla asiakas voi hakea omaa sijaintiaan lähellä olevat Shell HelmiSimpukat tai suodattaa asemalistan kaipaamiensa palveluiden perusteella. Etusivulle rakensimme räätälöidyn syötteen, joka yhdistää sisällöt eri sosiaalisen median tileistä yhteen näkymään. Ajantasaiset viikoittaiset lounaslistat haetaan Restelille aiemmin toteuttamastamme lounaslistojen hallintatyökalusta.

Tulokset

Uudistunut verkkopalvelu on responsiivinen, nopea ja vaivaton käyttää. Se palvelee tiellä liikkujia huomattavasti entistä sivustoa paremmin. Lähin liikenneasema löytyy muutamalla klikkauksella ja mobiilikäyttäjä voi käynnistää navigoinnin helposti suoraan aseman omalta sivulta. Myös ryhmä- ja yrityskäyttäjät on huomioitu palvelussa. Ryhmille sivustolta löytyy omat tarjoukset ja lomake ryhmäruokailun tilaamiseen. Yrityskäyttäjille on puolestaan tarjolla heille räätälöidyt palvelupaketit.

Shell HelmiSimpukka -ketju tarjoaa tiellä liikkujille kattavat palvelut ja hyvää ruokaa ympäri Suomen. Yhteensä 50 Shell HelmiSimpukkaa sijaitsevat Shell- ja St1-huoltoasemien yhteydessä. 

Shell HelmiSimpukoista on sivustolla kattavat tiedot ja asemat ovat helposti löydettävissä. Asemahaku rakennettiin yhdistämällä Drupalissa hallittava asematieto Google Mapsiin. Karttaintegraation avulla käyttäjä voi hakea reitin tai navigoida suoraan valitulle asemalle. Asemat listataan palvelussa myös kaupungeittain. Listaa voi suodattaa kaupungin ja haluamiensa palveluiden perusteella.

Etusivulle toteutettu sosiaalisen median syöte on räätälöity Shell HelmiSimpukkaa varten. Komponentti hakee päivitykset Drupaliin kytketyistä sosiaalisen median palveluista ja niiden tileistä, kuten Shell Palvelumestari ja Shell Helmisimpukka -Facebook-tileiltä ja Instagramista.
 
Projekti aloitettiin kesän 2016 alussa ja saatiin päätökseen lokakuussa. Projekti toteutettiin yhteistyössä Shell HelmiSimpukan mainostoimiston Mediakolmion kanssa, joka vastasi verkkopalvelun sisältösuunnitelmasta ja ulkoasun toteutuksesta.
 

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä