Ruutu.fi

Ruutu

Design
React
Drupal
Olemme Nelonen Medialla olleet erittäin tyytyväisiä jo vuosia jatkuneeseen yhteistyöhön Druidin kanssa. Olemme saaneet Druidilta taitavaa ja motivoitunutta osaamista käyttöömme - ja aivan erityisesti ruutu.fi:n käyttöliittymiin liittyvien ominaisuuksien toteutukseen.
Antti Pyysalo
-
Director, Online Development

Lähtötilanne

Nelonen Median Ruutu on Suomen suosituimpia netti-tv -palveluita. Druid on ollut mukana Ruudun kehityksessä lähes toimintamme käynnistämisestä asti. Olemme näiden vuosien aikana onnistuneet tavoitteessamme ja osaltamme edesauttaneet Ruutua säilyttämään kärkipaikkansa modernina ja helppokäyttöisenä kotien internet-viihdekeskuksena.

Mitä teimme?

Druidin rooli Drupal 7 -pohjaisessa Ruudussa on ollut pääosin käyttöliittymiä ja käyttökokemusta parantavien toimintojen kehittämisessä. Olemme olleet mukana rakentamassa mm. tilaukset vastaanottavaa Commerce-verkkokauppaa ja usean Nelosen kuluttajapalvelun käyttämää Drupal 8 -pohjaista sisällöntuotantojärjestelmää. Olemme myös toteuttaneet Nelosen ohjelmaoppaan.

Tulokset

Loistavat sisällöt ja luotettava tekninen alusta ovat siivittäneet Sanoma Media Finlandin Ruudun Suomen suurimmaksi videoverkostoksi, joka tavoittaa kuukausittain 2,7 miljoonaa suomalaista. Web-kanava on televisiota monipuolisempi kanava sekä katsojalle että mainostajalle.

Netti-tv Ruutu tarjoaa katsojille ilmaiseksi runsaan valikoiman ohjelmia Nelonen Median tv-kanavilta. Nelosen laatusarjat ja viihdeohjelmat, Jimin hauska ja mutkaton viihde sekä Livin monipuolinen lifestyle-kattaus tarjoavat kiinnostavaa katsottavaa jokaiselle. Tv-ohjelmien lisäksi Ruudussa voi viihtyä radioiden lukuisten videoklippien parissa.

Drupal-alusta mahdollistaa katsojakokemusta täydentävien lisäpalveluiden kehittämisen, kuten Ruutuun rakentamamme jääkiekon SM-liigan otteluiden rinnalla päivittyvän reaaliaikaisen ottelutilaston. Keskitetty sisällöntuotantopalvelu hyödyntää Drupal 8:n uusia ominaisuuksia, joiden avulla sisältö luodaan yhdessä paikassa ja jaellaan syötteiden avulla palvelua hyödyntäville kuluttajasivustoille.

Käyttökokemus on sulava yhdistelmä JavaScriptillä toteutettua käyttöliittymää ja taustajärjestelmänä toimivaa Drupalia. Hyvä esimerkki saumattomasta käyttökokemuksesta on Nelosen ohjelmaopas, joka tarjoaa yhdellä silmäyksellä näkymän Sanoma Median viihdetarjontaan sekä televisiossa että verkon puolella.
 

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä