Header Background
Pori.fi

Pori

Design
React
Drupal
“Uudistimme Porin kaupungin verkkosivut ensimmäistä kertaa monitoimittajamallilla Scrum-menetelmää käyttäen. Druidin Scrum Product Owner -koulutus antoi loistavat eväät uuden menetelmän käyttöönottoon. Tiivis yhteistyö druidilaisten kanssa oli sujuvaa ja tehokasta, ja useasta eri toimijasta koottu tiimi pelasi loistavasti yhteen. Työurakka oli suuri ja tahti nopea, mutta rento ilmapiiri, toimiva vuorovaikutus ja aito kiinnostus yhteisestä asiasta tekivät haastavastakin projektista miellyttävän toteuttaa. Myös uudistuksen käyttäjäpalaute on ollut positiivista; sivut ovat selkeät ja helppokäyttöiset. Aivan huippujengiä!”
Marianne Keskimäki
-
Projektipäällikkö

Verkkosivu-uudistus osana monitoimittajamallia

Yli 460-vuotias Pori on Suomen kymmenenneksi suurin kaupunki. Kaupungin väkiluku on ollut viime vuosina kuntaliitoksien myötä nousussa ja kaupungissa asuu noin 85 000 asukasta. Väkiluvun lisäksi myös kaupungin elinkeinoelämä on vahvalla pohjalla, sillä porilaisia leimaa intohimoinen suhtautuminen elämään, ympäristöön ja tekemiseen. Teollisuuden lisäksi kaupunki on tunnettu itsepäisyydestä ja luovasta hulluudesta voimansa ammentavista kulttuuriperinnöstään ja -tapahtumistaan.

Lähtötilanne

Porin kaupungin tyyliltään ja toiminnallisuudeltaan vanhentunut verkkosivusto oli uudistuksen tarpeessa. Porin viestintä- ja markkinointistrategian mukaisesti lopputuloksen haluttiin ilmentävän porilaisuuden ydintä; tinkimätöntä ja vahvaa asennetta joka synnyttää muistettavan tunnereaktion.

Sivustouudistuksen tavoitteena oli saada kaupungin näköinen ja helppokäyttöinen sivusto, joka vastaa niin kaupungin kuin sen asukkaidenkin tarpeisiin. Jatkokehitettävyys oli myös tärkeää, sillä vanha sivusto oli vanhanaikainen ja kankeasti päivitettävissä. Toiveena oli myös saada toimintoja automatisoitua enemmän kuin vanhalla sivustolla.

Mitä teimme?

Projektissa päädyttiin käyttämään Turun kaupungin vapaan lähdekoodin alustaa, Drupal-pohjaista KADAa. Tavoitteena oli saada hyötyjä kuntien yhteisesti kehittämästä alustasta ja jatkaa yhteistyötä jatkossakin. Toteutuksessa hyödynnettiin Drupalin hyväksi havaittuja toiminnallisuuksia ja muokattiin Turun kaupungin kehittämiä toiminnallisuuksia sopimaan paremmin Porin tarpeisiin. Joitain ratkaisuja rakennettiin täysin uusiksi, jotta asiakkaalle saatiin juuri heidän tarpeisiinsa sopivin ratkaisu mahdollisimman kustannustehokkaasti.

Tiimi koostui monelta eri toimittajalta tulleesta kehittäjäporukasta sekä asiakkaan edustajista ja toimi hienosti yhteen. Tiimimme oli asiakkaan kanssa tekemisissä päivittäin yhteisissä kokouksissa ja projektia ohjattiin oikeaan suuntaan säännöllisissä tapaamisissa.

Tulokset

Sanomattakin on selvää, että projektin lopputulos oli onnistunut. Oman kädenjälkemme ylistämisen sijaan annamme kuitenkin mieluummin asiakkaan edustajan kertoa yhteistyöstämme ja sen tuloksista.

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä