Header Background
Otava Oppimisen palvelut

Otava Oppimisen palvelut – Proffo PoC

Design
React
Drupal
"Projekti sujui sovitusti, aikataulussa ja budjetissa pysyen. Plussana saimme myös vahvempaa ketterän kehityksen osaamista omaan sisäiseen tekemiseemme. Druidilaiset ovat mukavaa, helposti lähestyttävää porukkaa joiden kanssa oli ilo työskennellä."
Minna Karlsson
-
Projektipäällikkö

Mobiilikäyttöinen Proffo-sovellus kouluille

Otava Oppimisen palvelujen testausvaiheessa oleva Proffo-sovellus auttaa ammatillisen koulutuksen uudistukseen eli amisreformiin liittyvien haasteiden kanssa. Samalla se toimii jakelu- ja myyntialustana uudenlaisille digitaalisille sisällöille. Sovellus on toteutettu progressiivisena web-sovelluksena (PWA) ja on erittäin osallistava. Sovellusta ollaan testaamassa opiskelijoiden kanssa joulukuussa 2018.

Lähtötilanne

Vuoden 2018 alussa voimaan tullut amisreformi, eli ammatillisen koulutuksen uudistaminen osaamisperusteiseksi ja asiakaslähtöiseksi kokonaisuudeksi, lisää työpaikoilla tapahtuvaa oppimista ja yksilöllisiä opintopolkuja. Paitsi työharjoittelujaksoihin, oppimisen painopiste siirtyy koululuokista myös virtuaalisiin ympäristöihin. Tämän seurauksena tarve viestiä opettajan, opiskelijan ja harjoitteluyrityksen edustajan välillä kasvaa. Kouluille tarkoitetun sovelluksen avulla Otava Oppimisen palvelut voi myös tarjota uudenlaisia, työelämälähtöisiä sisältöjä saman alustan kautta.

Mitä teimme?

Applikaatiomaisen käyttökokemuksen ja helpon ohjelmistotuotannon mahdollistamiseksi sovellus toteutettiin PWA-tekniikalla (Progressive Web Application). PWA on tehty Reactilla ja backend on toteutettu Symfony 4:lla.

Sovelluksen tärkein yksittäinen ominaisuus on Työ-chat, jonka avulla opiskelijalla, opettajalla ja työharjoittelun ohjaajalla on käytössään toistensa tiedot, kaikki harjoitteluun liittyvät sisällöt ja näyttösuunnitelma, sekä mahdollisuus viestiä keskenään ja antaa palautetta.

Projekti tehtiin ketterästi Scrum-mallilla kahden viikon sprinteissä. Projektilla oli myös ohjausryhmä. Tiimissä oli Druidilta kolme aktiivista jäsentä: arkkitehti, full stack -kehittäjä sekä frontend-kehittäjä. Lisäksi mukana oli pistemäisesti designer, projektipäällikkö sekä myyjä. Asiakkaan puolelta projektiin osallistuivat tuoteomistaja sekä tarvittaessa designer ja sisältöosaajia.

Tulokset

Asiakas oli lopputulokseen tyytyväinen, mutta luonnollisesti haluaa hakea palautetta myös käyttäjiltä. Seuraava tärkeä virstanpylväs onkin sovelluksen testaaminen yhdessä opiskelijoiden kanssa.

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä