Header Background
Kauppakeskus Itis

Kauppakeskus Itis

Design
React
Drupal
“Jatkuva kehitystyö asiakkaidemme tarpeiden mukaan on avainasemassa sujuvan palvelukokemuksen luomiseksi. Druid osoittautui joustavaksi ja luotettavaksi kumppaniksi. Ratkoimme eteen tulleet haasteet yhdessä ja pystymme nyt tarjoamaan entistäkin parempia digitaalisia palveluita asiakkaillemme.”
Anna Homén
-
markkinointi- ja viestintäjohtaja, CC Real

Uusi verkkopalvelukokonaisuus: intranet ja itis.fi

Suomen suurimpiin kauppakeskuksiin kuuluvassa Itiksessä on yli 120 myymälää, yli 50 palvelua ja kymmeniä ravintoloita sekä kahviloita. Kauppakeskus Itiksen omistavat ja sitä operoivat Morgan Stanley Real Estate Investing ja CC Real. 

Lähtötilanne

Yhteistyömme kauppakeskus Itiksen kanssa alkoi jo vuonna 2017 verkkosivuston ylläpidon merkeissä. Tarvetta suuremmille uudistuksille kuitenkin oli, joten päätimme luoda uudenlaisen digitaalisen asiakaskokemuksen, joka on linjassa Itiksen brändin kanssa. 

Itiksessä haluttiin parantaa tiedonkulkua kauppakeskuksen ja siellä toimivien liikkeiden välillä. Tähän ratkaisuna lähdimme suunnittelemaan intranet-työkalua. Myös Drupal 7 -pohjainen verkkosivusto kaipasi uudistusta niin teknisesti kuin visuaaliselta ilmeeltään. Vuoden 2018 alussa ryhdyimme parantamaan ja yhtenäistämään Itiksen digitaalisten palveluiden käyttökokemusta.

Mitä teimme?

Suunnittelimme ja toteutimme Itikselle mobiiliystävällisen verkkopalvelukokonaisuuden käyttäen Drupal 8
-sisällönhallintajärjestelmää. Tämä valinta mahdollisti palvelukokonaisuuden rakentamisen yhden teknologian päälle ja helpottaa jatkokehitystä. Drupal 8 -toteutuksella saatiin myös kasvatettua verkkopalvelun teknologista elinkaarta. Lisäksi toimimme Itiksen ja CC Realin strategisena kumppanina IT-hankinnoissa.

Suurin työ projektissa oli uuden responsiivisen intranetin rakentaminen. Uudistimme myös intranetistä löytyvät liikkeiden käyttämät myynnin raportointityökalut helppokäyttöisemmiksi. 

Päivitimme Itiksen verkkosivuston samaan Drupal 8 -ympäristöön ja uudistimme sivuston visuaalisen ilmeen. Rakensimme sivustolle myös rajapintatyökalun, jolla kuluttajat voivat tilata uutiskirjeen, ja mahdollistimme liikekohtaisen palautteen antamisen, joka välittyy suoraan kyseessä olevalle liikkeelle. Lisäksi rakensimme erillisen tekstiviestityökalun, jolla vartiointiliike voi tiedottaa liikkeitä esimerkiksi hälytyksistä.

Verkkopalvelukokonaisuuteen integroitiin Craneworksin dynaaminen karttaopastusjärjestelmä BCN Dynamic Wayfinding. Sen ydin on interaktiivinen, kolmiulotteinen tilakartta, joka opastaa asiakkaat suorinta reittiä etsimiensä tuotteiden ja palveluiden äärelle. 

Projektiin meni suunnittelu- ja toteutustyön osalta noin 5 kuukautta. Itiksen sisäisen testauksen jälkeen Itis-palveluun tehtiin vielä tarvittavat muutokset ja se julkaistiin loka-marraskuun vaihteessa 2018. Projekti toteutettiin ketterästi Scrum-menetelmällä.

Tulokset

Asetetut tavoitteet saavutettiin, ja uudet verkkopalvelut on otettu hyvin vastaan. Verkkosivusto on rakennettu siten, että sen jatkokehitys on mahdollisimman helppoa. 

Intranetin kautta Itiksen liikkeet pystyvät itse muokkaamaan tietojaan ja luomaan tarjouksia suoraan Itiksen verkkosivustolle. Itiksessä asioivat voivat helposti hakea tietoja kauppakeskuksen palveluista ja tarjouksista. Lisätiedot, kuten aukioloajat ja liikkeen sijainti, on näppärästi nähtävissä suoraan liikkeen sivuilta.

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä