Header Background
Signature

Visma Sign Forms

Design
React
Drupal

Sähköisen allekirjoituksen lomaketyökalu

Visma tarjoaa kattavia sähköisen allekirjoituksen palveluita, jonka avulla dokumenttien allekirjoitusprosessin voi hoitaa täysin sähköisesti. Visman asiakkaat kaipasivat verkkoasiointiin mahdollisuutta rakentaa ja lähettää omia tarpeitaan vastaavia, sähköisesti allekirjoitettuja lomakkeita.

Mitä teimme?

Toteutimme Vismalle lomaketyökalun, jolla heidän asiakkaansa pystyvät itse rakentamaan sähköisesti allekirjoitettavia lomakkeita. Palvelu integroitiin Visma Sign -palveluun ja täytetyt lomakkeet näkyvät kunkin asiakkaan portaalissa ja tieto uusista allekirjoituksista lähetetään asiakkaalle sähköpostitse. Asiakasyritys voi myös halutessaan integroida valmiin lomakkeen osaksi omaa verkkosivuaan. 

Visma Sign Forms -palvelun toteutus aloitettiin lokakuussa 2017 ja sen ensimmäinen versio julkaistiin vuoden 2018 tammikuun lopussa neljän kuukauden suunnittelu- ja kehitystyön jälkeen.

Tulokset

Palvelu on julkaisunsa jälkeen herättänyt runsaasti kiinnostusta ja muutaman ensimmäisen viikon aikana allekirjoitettiin jo noin 5000 lomaketta. Asiakaspalaute on ollut yksinomaan positiivista.

 

Sähköisesti allekirjoitettavalla lomakkeella voi toteuttaa esimerkiksi valtakirjan tai GDPR:n vaatiman rekisteritietojen tarkistuspyynnön tai korjausvaatimuksen. Näin tiedetään, että lomakkeen lähettäjä on se, joka väittää olevansa.

Lomakkeen voi tehdä itse alusta asti, tai käyttää palvelussa valmiina olevia lomakepohjia. Rakentaminen tapahtuu raahaamalla kentät ja väliotsikot haluamaansa järjestykseen ja määrittämällä mitkä kentät ovat pakollisia. 

Teknisenä toteutuksena on React-pohjainen käyttöliittymä ja PHP:llä rakennettu, Visma Sign -palvelun kanssa keskusteleva taustajärjestelmä.

Want to know more?

Contact us