Header Background
DrupalCon New Orleans 2016

Uusia rytmejä DrupalCon New Orleansissa

08.06.2016

Muutama viikko sitten suuntasin Atlantin yli kohti maailman suurinta Drupal-tapahtumaa, DrupalCon North Americaa. Noin 3100 osallistujaa, joista 33 % oli DrupalCon-ensikertalaisia, kokoontui tällä kertaa New Orleansissa 9.–13.5. Ernest N. Morial Convention Centerissä, aivan tunnettujen nähtävyyksien tuntumassa.

Konferenssissa oli kaiken kaikkiaan huomattavan rento ja positiivinen tunnelma. Nyt kun Drupal 8 on saatu julkaistua ja se on porskuttanut puoli vuotta nousujohteisen menestyksekkäästi, Drupal-yhteisössä katsotaan innolla tulevaisuuteen ja kehitetään uutta. Innostuneita kommentteja, kuten “Tämä on paras DrupalCon ikinä!”, ei voinut välttyä kuulemasta.

Captain Drupal ystävineen @ DrupalCon New Orleans
Avajaistilaisuudessa. Kuvassa Juampy NR, Campbell Vertesi, Cristina Chumillas ja Mateu Aguiló Bosch. 
Captain Drupal - DrupalCon New Orleans 2016” / cafuego / CC BY-SA 2.0

Dries Buytaert esitteli avauspuheessaan Drupalin uudet aloite-ehdotukset, jotka pohjautuvat keväällä toteutettuun State of Drupal 2016 -kyselyyn.

Drupal 8:n mukana tulleet aloitteet ovat merkittävä lisä Drupal-projektiin. Aloitteiden ansiosta monet Drupalia käyttävät yritykset ovat lähteneet mukaan myös Drupal-kehitykseen. Sponsoroimalla aloitteita asiakasyritykset voivat vaikuttaa tarvitsemiensa ominaisuuksien kehitykseen ja julkaisemiseen kohtuullisessa aikataulussa (noin puolessa vuodessa). Drupal 7:ssa tämä ei ole mahdollista, sillä siihen julkaistaan ainoastaan paikkauksia bugien korjaamiseksi. Drupal 8:ssa on paljon enemmän mahdollisuuksia: semanttinen versiointi mahdollistaa sekä edelliseen versioon yhteensopivat muutokset että uusien ominaisuuksien julkaisemisen kehitysversioina.

Kuten tavallista, konferenssi oli täynnä mielenkiintoisia sessioita. Omat intressini kohdistuvat pääasiassa Drupal-ytimeen – tässä joitakin keskusteluja, jotka jäivät mieleeni:

Lauri Eskola ja Scott Reeves presentoivat DrupalCon New Orleansissa
Presentoimassa Scottin kanssa.
Kuva: Fatima Sarah Khalid

Gábor Hojtsy ja Angie Byron käynnistivät erittäin tervetulleen keskustelun Drupal 8.x -versioiden tuomista mahdollisuuksista ja siitä, kuinka aloiteprosessin tulisi käytännössä toimia. Marc Drummondin ja Preston Son fasilitoimassa paneelikeskustelussa puhuttiin siitä, tarvitaanko Drupal-ytimeen uusi frontend-runko, ja minkälainen rungon tulisi olla. David Hernandezin esitys mentoroinnista ja Drupal-yhteisön suuren koon tuomista haasteista oli myös ajatuksia herättävä.

Pääsin itsekin ääneen Scott Reevesin kanssa. Esityksessämme, jonka valmistelimme Intian-reissullamme helmikuussa, pohdimme, miten suunnitella CMS-teemajärjestelmä, joka palvelisi koko käyttäjätyyppien laajaa kirjoa. (Niille, jotka osallistuivat Frontend United-tapahtumaan toukokuun lopulla, tämä esitys voi myös olla tuttu!) Aihe herätti paljon hyvää keskustelua, sillä kyse on ajankohtaisesta ja tunnistetusta ongelmasta. Ratkaisu antaa kuitenkin vielä odottaa itseään. DrupalConin aikana myös suunnittelimme arkkitehtuurin ja määrittelimme vaatimukset komponenttipohjaiselle teemajärjestelmälle, joka on yksi ehdotetuista Drupal-aloitteista.

DrupalCon New Orleans 2016  – Ensi kertaan!
DrupalCon New Orleans paketissa!

Mahtui matkaan onneksi muutakin kuin vain Drupalia. Kaupungin rikas kulttuuriperintö ehti tulla hieman tutuksi muun muassa opastetun kummituskierroksen muodossa, mutta harmi kyllä, kummitukset pysyttelivät tällä kertaa piilossa. Eikä matka Big Easyyn olisi tietenkään ollut täydellinen ilman iltaa jazz-klubilla!

Jazz-klubilla @ DrupalCon New Orleans
 All that jazz! “Jazz club during DrupalCon New Orleans” / pdjohnson / CC BY 2.0

 

Bannerikuva:
DrupalCon All Over....we have infiltrated every screen :) Drupalcon New Orleans” / Gobinath Mallaiyan / CC BY-SA 2.0

 

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä