Header Background
Tuomas Lannes

Tutustu druidiin: Tuomas Lannes

08.03.2016

Kerro itsestäsi ja työstäsi!
Taidan olla se Druidin jokapaikan höylä. Olen ollut mukana Drupal-maailmassa noin viisi vuotta. Aloittelin tekemällä lukuisia saitteja Drupal 7:lla heti sen julkaisun jälkeen pienessä mainostoimistossa. Vuonna 2012 siirryin Sopranolle ja aloitin siellä Ruutu.fi -projektin. Druidille tieni vei vuonna 2013.

Minkä asioiden parissa tällä hetkellä työskentelet?
Puuhaan yhä Ruutu.fi -palvelua Wunderkrautin kanssa tiimissä. Teimme viime syksynä sivustouudistuksen ja vuoden lopulla myös Drupal 8 -backendin jakelemaan artikkeleita ja muuta sisältöä erinäisiin sovelluksiin (mukaan lukien Ruutu.fi). Viime aikoina olen keskittynyt ulkoasu- ja suorituskykyparannuksiin. Lisäksi aloitin vetää Druidin ylläpito- ja pienkehitystiimiä tämän vuoden alussa.

Millä tavoin osallistut Drupal-yhteisön toimintaan?
Olen ollut mukana Suomen Drupal-yhdistyksen toiminnassa yli kaksi vuotta: hallituksen jäsenenä kaksi kautta ja nykyään varajäsenenä. Olen auttanut drupal.fi -sivuston kanssa ja jonkin verran Camp-tapahtumien järjestämisessä. Tykkään osallistua Drupal-tapahtumiin, sillä Drupal-yhteisön ilmapiiri ja ihmiset ovat niin mahtavia. Kerran olen myös ollut Suomen DrupalCampissa puhujana. Viime vuonna tein kymmenisen Drupal 8 -ytimen korjausta ja parannusta, mikä auttoikin ymmärtämään D8:n sielunelämää melko hyvin.

Mikä houkutteli sinut Druidille töihin? Mikä täällä on parasta?
Siirryin Druidille, koska halusin päästä tekemään töitä Suomen parhaiden Drupal-kehittäjien kanssa. No, tämä ei nyt ole täysin toteutunut, koska druidien sijaan teen aktiivisesti töitä rakkaan kilpailijamme Wunderkrautin kanssa. ;) Olen kuitenkin saanut parhaat palat kahdesta Suomen kärkifirmasta. 

Druidissa erityisen hyvää on mahdollisuus vaikuttaa melkeinpä mihin asiaan tahansa. Myös Druidin ilmapiiri, työkaverit ja yhteisöllisyys tuovat kotoisan fiiliksen. Nuorempana ajattelin työn olevan klo 8-16 välillä tapahtuvaa pakkopullaa, mutta Druidilla hommat ovat erityisen kivoja ja työnteko on käytännössä omanlaisensa harrastus. Sairaslomalla oleminen tuntuu pahimman luokan rangaistukselta, sillä työkaverien näkeminen tuo lisää iloa elämään. 

Mikä työssäsi motivoi?
Tykkään tehdä kaiken aina parhaalla mahdollisella tavalla. On mahtavaa katsoa jotain vanhaa koodia ja huomata, että pystyn tekemään sen taas astetta paremmin. Kehitän itseäni myös vapaa-ajalla asiakasprojektien parissa testaamalla uusia tekniikoita. Osa näistä päätyy tuotantoon asti.

Mitä haluaisit oppia?
Tällä hetkellä minua kiinnostaa eniten javascript ja Drupal 8 -backend. Haluaisin myös kehittyä automaattisten testien kirjoittamisessa. Ja ylipäätään haluaisin tehdä enemmän avoimen lähdekoodin kehitystä ja opetella asioita sitäkin kautta. Suurin kehityskohteeni taitaa kuitenkin olla oman ajankäyttöni parempi priorisointi.

Kerro joistakin urasi kohokohdista ja haasteista!
Parhaimmat työuraani koskevat päätökset ovat varmasti olleet Drupalin kanssa työskentelyn aloittaminen sekä Sopranolle ja sen jälkeen Druidille siirtyminen. Uutena haasteenani on saada ylläpitopuolemme pyörimään mahdollisimman itsenäisesti ja varmistaa, että pienkehitystyö on tiimille mielekästä.

Urakehitykseni on ollut varsin nopeaa. Välillä olen astunut liiankin suuriin saappaisiin, mutta onnekseni olen pystynyt oppimaan asioita nopeasti ja pärjännyt. Nykyään tiedän, että osaan tehdä itselleni kohtalaisen tuntemattomatkin asiat laadukkaasti ja riittävän nopeasti. 

Haluaisinkin antaa kaikille vinkin: Tee valintoja, jotka ovat oman mukavuusalueesi ulkopuolella mutta joista olet kuitenkin ehdottoman kiinnostunut! Työn ja työssäkäynnin on oltava kivaa!

Mitä puuhaat vapaa-ajallasi?
Vuosi sitten jouluaattona syntyi ensimmäinen lapseni, Linnea. Vanhemmuuden alku oli minulle haastavaa aikaa, enkä oikein tiennyt, mitä siitä ajatella. Vuoden aikana olen kuitenkin alkanut oikein odottaa ajanviettoa hänen kanssaan työpäivän päätteeksi ja viikonloppuisin.

Joskus harrastin paljonkin musiikkia. Olen soittanut viulua, kitaraa, bassoa, koskettimistoa sekä laulanut. Musiikki on kuitenkin jäänyt viime vuosina jotenkin taka-alalle, mikä kyllä harmittaa. Nykyään pelaan jonkin verran tietokoneella ja pleikkarilla, mutta keskittymiskykyni peleihin on selvästi heikentynyt. Se tuntuu hieman hassulta, sillä joskus koulu- ja opiskeluaikoina pelasin varsin paljon. Seuraan melko tiiviisti jalkapalloa, joten Fifa-pelit ovat kuitenkin yhä kovassa käytössä. Liverpool on suosikkijoukkueeni.
 

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä