Header Background
Rasmus Werling DrupalCon:ssa

Tutustu druidiin: Rasmus Werling

20.01.2016

Uuden vuoden kunniaksi aloitamme blogissamme uuden juttusarjan, jossa suuntaamme valokeilan yhteen druidiin kerrallaan. Ensimmäisenä on vuorossa Rasmus (Rade) Werling, joka ei päätynyt lapsuuden toiveammattiinsa ravintolan keittiöön vaan kehittämään Ylen Drupal-sivustoja - kuitenkin ilmeisen tyytyväisenä ratkaisuunsa.

Kerro itsestäsi ja työstäsi!
Löysin Drupalin vuonna 2009 ja olen siitä lähtien työskennellyt kymmenien verkkosivustojen parissa. Opiskeluaikanani perustin muutaman kaverini kanssa yrityksen, jossa teimme sivustoja pienille yrityksille. Sittemmin päädyin Druidiin Suomen Drupal-kehittäjien parhaimmiston joukkoon pääasiassa backend-kehityksen pariin.

Minkä asioiden parissa tällä hetkellä työskentelet?
Viimeisen kahden vuoden aikana olen ollut tiiviisti mukana Ylen Drupal-sivustojen kehityksessä. Projektit ovat sisältäneet eri sisältömigraatioita, kuvapankin siirtämisen pilvipalveluun sekä svenska.yle.fi ja yle.fi/aihe -sivustojen yleistä kehitystä.

Juuri nyt teen töitä tiimin kehitysympäristöjen standardoinnin parissa Vagrantin, Virtualboxin ja Ansiblen avulla. Teemme Druidissa samanlaista kehitystyötä myös sisäisesti.

Millä tavoin osallistut Drupal-yhteisön toimintaan?
Panokseni ovat valtaosin työhöni liittyviä, joko Drupal-ytimen ja moduulien korjauksia tai omien contrib-moduulien kehitystä. Vapaa-ajallani osallistun kehityssprintteihin joko täällä Helsingissä tai DrupalCon-tapahtumissa.

Mikä houkutteli sinut Druidille töihin? Mikä täällä on parasta?
Druid tarjoaa minulle loistavan mahdollisuuden ammatilliseen kehittymiseen rennossa työympäristössä tuttujen ihmisten kanssa. Toimisto on kuin toinen kotini - hyvässä mielessä! Täällä ihmiset auttavat toisiaan, heittävät läppää ja haluavat jatkuvasti kehittyä ja oppia uutta.

Druid's Drupal Developer Rasmus Werling

Mikä työssäsi on parasta?
Kohtaan päivittäin uusia haasteita, etsin yhä parempia ratkaisuja ja opin uutta. Tänä vuonna haluan erityisesti perehtyä enemmän automaattiseen tuotantoonvientiin ja testaukseen.

Mikä on ollut urasi suurin onnistuminen?
Yhtä ainoaa onnistumista on vaikea nimetä, joten sanoisin että jokainen Ylelle tekemäni migraatio on ollut melko onnistunut. Tuhansien artikkelien siirtämisessä yhdestä monimutkaisesta järjestelmästä toiseen on omat haasteensa. Toisaalta mieleenpainuvin hetki tähän mennessä on ollut ensimmäinen esitykseni, jonka pidin DrupalCamp Helsingissä vuonna 2012.

Entäpä haaste?
Eräällä asiakkaallamme oli bisneskriittisen verkkopalvelunsa kanssa teknisiä ongelmia, minkä vuoksi he menettivät asiakkaitaan. Ongelmien syyn löytäminen ja vikojen korjaaminen nopeasti vaati intensiivistä työskentelyä, mutta se myös palkitsi: emme menettäneet asiakastamme.

Miten vietät vapaa-aikaasi?
Urheilen, tapaan ystäviäni ja vietän aikaa rakkaan vaimoni kanssa. Mielenkiinnon kohteeni vaihtelevat melko tiuhaan, mutta esimerkiksi pyöräily, kuntosali, vaellus, elokuvat ja shakki ovat mieleeni. Haaveilen myös lomasta Alppien rinteissä tai Karibialla sukeltaen.

Mikä on mottosi?
“Ei tekosyitä” on yksi monista motoistani.

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä