Header Background
CTO Marko Korhonen

Tutustu druidiin: Marko Korhonen

Marko Korhonen
13.07.2016
|
Marko Korhonen

Kerro vähän itsestäsi ja työstäsi!
Liityin druidien joukkoon syyskuussa 2015 – ja ehdin juuri mukaan Barcelonan DrupalConiin! Nyt olen Druidin CTO. Vastuullani on huolehtia siitä, että teknologiset valintamme ovat visiomme mukaisia ja päivittäiset valintamme pitävät niin sanotusti koneen käynnissä ja hyvin öljyttynä. Työni on myös rajanvetoa ydinosaamisemme suhteen: mitkä asiat meidän kannattaa tehdä itse, mitkä taas teettää muualla.

CTO:n roolissa haluan myös ylläpitää Druidin kyvykkyyttä ratkaista ongelmatilanteita. On helppoa olla hyvä silloin, kun kaikki sujuu kuin rasvattu, mutta se, miten yritys hyvin selviytyy karikoista, erottaa mielestäni jyvät akanoista.

Ennen Druidia olin 13 vuotta töissä Datafisherillä, jonne siirryin suoraan koulun penkiltä. Siellä tein töitä sisältö- ja pilviteknologioiden parissa ja asiakkainamme oli useita suomalaisia mutta kansainvälisiä pörssiyrityksiä.

Minkä asioiden parissa tällä hetkellä työskentelet?
Olen mukana Helsingin yliopisto -projektitiimissämme Scrum Masterina ja backend-kehittäjänä. Päivitämme jatkuvasti helsinki.fi -sivustoa yliopiston muuttuvien viestintätarpeiden mukaisesti. CTO:na puolestaan keskityn nyt yhtenäistämään käyttämiämme työkaluja.

Mikä houkutteli sinut Druidille töihin?
Suurin syy päätökseeni oli yrityksen kulttuuri. Onneksi myös druidit valitsivat minut! Minulla oli mahdollisuus valita PHP-maailman ja pilviteknologioiden konsultoinnin väliltä, ja lopulta seurasin intohimoani. Monta vuotta samassa firmassa työskenneltyäni tunsin ajan olevan kypsä jollekin uudelle. Vaikka olinkin Drupalia jo ennen Druidille siirtymistäni käyttänyt, pidän itseäni vielä tulokkaana Drupal-yhteisössä. Toivon kuitenkin tuovani tuoretta näkökulmaa tekemiseen.

Mistä druidius mielestäsi syntyy?
Asenteesta, intohimoisesta suhtautumisesta teknologiaan ja hyvästä huumorintajusta!

Mitä haluaisit oppia?
Itse asiassa haluaisin oppia pois joistakin asioista. Softakehittäjien mielenlaatu on vähän sellainen, että yritetään korjata ja ratkaista kaikki ongelmat itse, vaikka ulkoistaminen olisikin joskus järkevämpää. On toki hienoa oppia uusia asioita, mutta ajan mittaan tällainen tee-se-itse -mentaliteetti saattaa alkaa tuntua kuormittavalta. Silloin kannattaa sulkea joitakin ovia, jotta voi avata uusia.

Mikä inspiroi sinua?
Kaikki uusimmat ja kuumimmat teknologiat! Mieluummin kokeilen rohkeasti uutta kuin pysyttelen vanhassa.

Kerro jostakin urasi kohokohdasta!
Edellisessä työssäni loin pilvialustan, joka pohjautui lopputyöhöni. Alusta on edelleen joidenkin suuryritysten käytössä. Toimin myös teknisenä vastuuhenkilönä erään pilvipalvelun käyttöönotossa, joka kattoi yli 20 maata. Olen varma, että menestyksiä on luvassa myös täällä Druidilla – olemme vasta pääsemässä vauhtiin!

Mitä puuhaat vapaa-ajallasi?
Pelaan jääkiekkoa ja konsolipelejä, ja tykkään katsoa paljon tv-sarjoja ja elokuvia. Vietän tietysti myös paljon aikaa vaimoni ja kahden tyttäreni kanssa. Kesälomalla suuntaamme perheen kanssa Saksaan roadtripille Frankfurtista Muncheniin. Matkan varrelta bongaamme jonkin huvipuiston ja prinsessalinnoja.

Mikä oli lapsuuden unelma-ammattisi?
Cowboy. Sellainen kuin western-leffoissa. Ja kun tajusin ettei heitä enää ole olemassa, aloin haaveilla NHL-ammattilaisen urasta ;).

Mitä tekisit lottovoitolla?
Maksaisin lainat pois ja ostaisin kaksi mersua. MUTTA jatkaisin työntekoa...pitkän loman jälkeen :)

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä