Header Background
Wordpress tausta

Mikset kokeilisi Wordpressiä?

Mikko Hämäläinen
04.01.2016
|
Mikko Hämäläinen

Verkkopalveluprojektin teknistä ratkaisua valittaessa katse kääntyy usein jonkun sisällönhallintajärjestelmän suuntaan, ennen kaikkea niiden tarjoamien valmiiden ominaisuuksien, tukipalveluiden ja toimintavarmuuden vuoksi. Se, mikä markkinoilla olevista järjestelmistä loppupeleissä päätyy paukuttamaan euroja verkosta asiakkaan taskuun, onkin sitten täysin eri asia.

Sisällönhallintasysteemit, tuttavallisesti CMS:t, ovat kuin mikä tahansa intohimon kohde: jokaisella on suosikkinsa ja muut ovat puhdasta roskaa tai ainakin vähän epäilyttäviä. Me Druidilla olemme rakastuneet Drupaliin ja rakentaneet elinkeinomme vahvasti sen varaan. Mielipiteemme muista järjestelmistä voit varmaan sitten arvatakin.

Suuri Totuus kuitenkin on, ettei yhtä oikeaa järjestelmää ole. Otetaan nyt vaikka esimerkiksi blogialustojen ehdoton ykkönen, WordPress.

WordPress on ihan oikeasti hyvä alusta suoraviivaisen verkkosivun tai yritysblogin perustamiseen. Teemoja löytyy kuin sieniä sateella, tekstin takominen sujuu letkeästi loppuun asti viritetyllä kirjoitustyökalulla, ja kun omat taidot loppuvat, saa puhelinsoitolla tilattua paikan päälle konsultin tasoittamaan rypyt rakkaudessa.

Miksi me sitten emme vaihda nimeämme Sanapainoshamaaneiksi ja rakenna WordPress-sivustoja?

Pääsyy on se, että Drupal-saittien rakentamisen ohella intohimomme on saada ne tuottamaan asiakkaalle rahaa tavalla tai toisella. Rahasampoa taas on vaikea rakentaa puhtaan markkinointisivuston varaan.

WordPress on niin pitkälti optimoitu tekstintuotantoon, että palvelukokonaisuuksien rakentaminen sillä menee mielestäni liikaa käsityön puolelle. Drupalin vahvuus: suuri joukko toisiinsa liittyviä, tuotantokelpoisia moduuleita, jotka mahdollistavat muun muassa valmiita integraatioita ja suurien kokonaisuuksien rakentamisen palanen kerrallaan. Pienistä palasista syntyy vaikkapa Drupal Commerce -verkkokauppa tai lääkärikeskus Aavan internet-ajanvaraus.

Drupalilla voi mainiosti rakentaa markkinointisivustonkin, mutta jos tilaajalla ei ole tulevaisuudessakaan tarvetta laajentaa sivustoaan vakavasti otettavaan verkkoliiketoimintaan, ohjaan hänet mielelläni WordPressin pariin. Mikäli ajatuksena taas on laajentaa tulevaisuudessa bisnestä verkon puolelle on alustaa valittaessa järkevää ottaa huomioon kandidaattien laajentumiskyky.

Jos tuska on akuutti ja puntaroit projektissasi parinkin järjestelmän välillä, pirauta minulle niin pohditaan yhdessä istuisiko Drupal sinun tarpeisiisi.

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä