Header Background
DrupalCon Amsterdam 2014 attendees group shot

Drupalistien joukkovoimaa

Mikko Hämäläinen
28.01.2016
|
Mikko Hämäläinen

Ekosysteemejä on monenlaisia, ja vahvana Drupal-talona Druidikin on osa sellaista. Drupalin elinehto ja menestys piilee nimenomaan sen ympärille kasvaneessa yhteisössä, joka on yksi maailman suurimmista avoimen lähdekoodin kehittäjäyhteisöistä. Vahvinkin ekosysteemi vaatii kuitenkin jatkuvaa ja aktiivista osallistumista pysyäkseen hengissä.

Yhteisö on se sitouttava voima, joka tekee peruskoodaajasta Drupalistin. Drupal-projektin iskulause “Come for the code, stay for the community” kertoo asian juuri niin kuin se on. Yhteisössä opitaan ja opetetaan, autetaan ja tullaan autetuiksi. Tästä hyötyvät niin kehittäjät, Drupal-projekti kuin asiakkaatkin, joiden näkökulmasta kyse on yksinkertaisesti siitä, että hän voi luottaa Drupalin jatkuvaan kehittymiseen, toimintavarmuuteen ja tietoturvallisuuteen. Yhteisö on aina asiakkaan tukena ainakin välillisesti.

Me Druidilla pyrimme parhaamme mukaan kantamaan kortemme kekoon niin suomalaisessa kuin kansainvälisessä Drupal-yhteisössä. Keikumme Drupal-projektin kontribuuttoreiden listan paremmassa päässä ja henkilöstömme mentoroi Drupal-ytimen kehityssprinttejä aina tilaisuuden tullen.

Toimiva yhteisö ei tietenkään synny pelkän koodin ympärille, vaan tarvitaan myös leirinuotioita tarinoiden vaihdolle. Druidit kiertävät aktiivisesti ympäri maailmaa erilaisissa Drupal-tapahtumissa imemässä vaikutteita ja jakamassa projekteissa oppimiamme niksejä. Druidin ikoninen t-paita on tuttu näky ja haluttu matkamuisto monessa DrupalCampissa ja DrupalConissa. Sponsoroimme vuosittain useita tapahtumia ja toisinaan olemme myös mukana järjestämässä niitä itse, joko koko organisaation voimin tai yksittäisten druidien toimesta vähemmän virallisesti vapaa-aikana. Viime marraskuussa pidetty DrupalCamp Helsinki oli kotimaisista tapahtumista viimeisin, jossa olimme mukana.

Vuosi 2016 tuo mukanaan taas lukuisia tapahtumia ympäri maailmaa. Ahkerimmin maailmalla reissaavat Lauri Eskola ja Bart Feenstra, mutta etenkin DrupalConit ja kotimaan kokoontumiset saavat liikkeelle lähes koko henkilöstömme. Druid on jossain muodossa mukana ainakin seuraavissa:

Jatkossa kerromme tapahtumista jonkin verran myös täällä blogissamme, joten pysy kuulolla!

 

Bannerikuva: Manuel Guttenberger

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä