Header Background
DrupalCon Asia 2016 ryhmäkuva

DrupalCon Asia 2016 – kokemuksia Intiasta

17.03.2016

Vietin helmikuussa yli kolme viikkoa Intiassa. Matkani pääasiallinen tarkoitus oli osallistua DrupalCon Asia -tapahtumaan Mumbaissa, mutta halusin myös käyttää tilaisuuden hyväkseni ja vaihtaa ajatuksia sekä tehdä yhteistyötä muiden drupalistien kanssa - siinä sivussa Intiaa kiertäen.

Mumbain turistikierroksella ennen DrupalConia
Turistikierroksella Mumbaissa ennen DrupalConia. Kuvassa Jeffrey A. McGuire, Amanda Gonser, Josef Dabernig ja paikallinen oppaamme Parth Gohil. Taustalla kuuluisa Taj Mahal Palace -hotelli.

Lukujen valossa DrupalCon Asia oli monella tapaa poikkeuksellinen. Osallistujamäärä, yli tuhat, oli valtavan suuri ottaen huomioon, että kyseessä oli niin sanottu kolmas DrupalCon, joka joinakin vuosina järjestetään Pohjois-Amerikan ja Euroopan DrupalConien lisäksi. Osallistujista 82 % oli DrupalCon-ensikertalaisia. Sukupuolijakauma oli huomattavasti tasaisempi kuin yleensä, ja kansallisuuksien määrä yllättävän korkea tapahtuman kokoon nähden. Vaikka suuri enemmistö (81 %) osallistujista oli luonnollisesti intialaisia, tapahtumassa oli kaikkiaan 32 maata edustettuna. Poikkeuksellista oli myös kehityssprinttien huikea suosio: niihin osallistui yli 350 henkilöä - noin kolmannes osallistujista!

First-time sprinters room at DrupalCon Asia 2016
Sprinttien ensikertalaisten huone

Vuosi sitten osallistuin DrupalCamp Delhiin, joten oli mukava tavata monia tuttuja kasvotusten taas pitkästä aikaa. Paikalliset olivat erittäin vastaanottavaisia ja sydämellisiä meitä ulkomaisia vieraita kohtaan. Paikallinen yhteisö oli järjestänyt valtavasti erilaisia aktiviteetteja ja oheisohjelmaa, kuten vierailuja nähtävyyksille, illallisia ja jopa hindinkielisen elokuvan. Sanomattakin selvää, että tunnelma oli huipussaan!

Työn kannalta tapahtuman mielenkiintoisinta antia minulle olivat BoF-sessiot. Yhtenä Drupal -ytimen alajärjestelmän ylläpitäjistä oli mielenkiintoista osallistua näihin keskusteluihin ja kuulla muiden mielipiteitä Drupalin tulevaisuuteen liittyen. Erityisen hyödyllinen oli mielestäni Progressive decoupling and Drupal's front-end future -sessio, jota olin järjestämässä yhdessä Preston Son kanssa. Session ensimmäisessä osassa määrittelimme ongelman konseptitasolla, ja toisessa osassa keskityimme löytämään ratkaisuja. Jakauduimme kahteen ryhmään, joista toinen pureutui REST-teknologiaan, toinen käyttäjä- ja teemoituskokemukseen (UX ja TX). 

Keskustelu aiheesta jatkuu, ja DrupalCon New Orleansissa on tarkoitus saada aikaan toimintasuunnitelma. Jos aihe kiinnostaa, tämä Dries Buytaertin blogipostaus antaa mielestäni hyvän yleiskuvan: Turning Drupal outside-in.

Druid t-shirt at DrupalCon Asia 2016
Druidin t-paidat osoittautuivat suosituiksi myös Intiassa! Kuva: Michael Cannon.

Paikallisten suuren selfie-innostuksen lisäksi olin yllättynyt siitä, kuinka valtavasti Intian Drupal-yhteisössä on potentiaalia. Yhteisön koko jo sinänsä on todella vaikuttava, ja siellä on paljon aktiivisia ihmisiä, jotka ovat valmiita käyttämään aikaansa yhteisön kehittämiseen.

Lauri Eskola outside the DrupalCon Asia 2016 venue
Tapahtumapaikan (Indian Institute of Technology Bombay) ulkopuolella Bojhan Somersin ja Manjit Singhin kanssa.

DrupalConin jälkeen matkustin Delhiin ja Goaan viiden muun Drupal-kontribuuttorin kanssa. Voisi kuvitella, että kyse oli pelkästä lomailusta, mutta itse asiassa saimme myös tehtyä paljon töitä! Normaalin päivätyöni lisäksi tein Scott Reevesin kanssa kaksi presentaatioehdotusta DrupalCon New Orleansiin: Just Right: Goldilocks and CMS theme systems ja Drupal 8 theming in depth. Jälkimmäinen on jatkoa samalle aiheelle, josta puhuin viime syksynä DrupalCon Barcelonassa. Toivottavasti nämä esitykset hyväksytään mukaan ohjelmaan!

Lauri Eskola working at Goa after DrupalCon Asia 2016
Todiste siitä, että tein Goassa töitäkin (tosin tässä kuvassa on meneillään kuittishow).
Lauri Eskola visiting Taj Mahal after DrupalCon Asia 2016
Taj Mahalilla Lewis Nymanin, Scott Reevesin ja Emma Karayiannisin kanssa.

Kaikesta yhteistyöstä, osaamisen jakamisesta ja verkostoitumisesta huolimatta täytyy sanoa, että reissun mieleenpainuvimman opin sain tällä kertaa paikallisessa yökerhossa, jossa pääsimme opettelemaan Bollywood-tanssia. Ja ei, tästä ei (toivottavasti) ole kuvia saatavilla!

 

Bannerikuva: "Official Group Photograph - DrupalCon Asia 2016" / Michael Cannon / CC BY-SA 2.0

 

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä