Header Background
Blank image for your amusement

Druidit ovat saapuneet

13.04.2013

Elämme jännittäviä aikoja. Puoli vuotta on nyt kulunut, ja visiomme alkaa toteutua: Ketterät prosessit alkavat muovautua, koko henkilöstö on Scrum Alliancen sertifioimaa, laitekanta on huippuluokkaa ja kasassa on Suomen Drupal-kentän ehdoton ykköstiimi, joka on alkanut kerätä nimeä jo valtameren toisellakin puolen.

Aidoimman onnistumisen tunteen ovat kuitenkin tuoneet Druidien neitsytmatkalle lähteneet ensimmäiset asiakkaat, jotka ovat poikkeuksetta olleet tyytyväisiä sekä työmme laatuun että prosesseihimme. Ketterässä myymisessä on edelleen haasteita, sillä etenkin isommat asiakkaat ovat tottuneet kiinteisiin aikatauluihin, budjetteihin ja pitkiin, projektia edeltäviin suunnitteluprosesseihin, jotka eivät taivu tarpeellisimpiinkaan muutoksiin projektin edetessä.

Source: Standish Group Chaos Report 2011
Lähde: Standish Group Chaos Report 2011

Tilanteeseen on kuitenkin alettu herätä: kerta toisensa jälkeen epäonnistuneet vesiputousprojektit, jotka tuntuvat johtavan valmiin tuotteen sijaan riitoihin, yt-neuvotteluihin ja oikeustaisteluihin, ovat alkaneet uuvuttaa ostajia. Moderneille tuotteen ominaisuuksien liiketoiminnallista arvoa painottaville ja nopeasti muutostarpeisiin sopeutuville malleille on alkanut selvästi tulla kysyntää.

Menetelmät, joiden ylivertaisuus on tiedostettu kauan niin ohjelmistotoimittajien keskuudessa kuin tutkimuksissakin on noteerattu jo iltapäivälehdissäkin ja viimein jopa kankeudestaan kuuluisalla julkisella sektorilla (jonka ostosopimusmallitkin voisivat pikkuhiljaa päivittyä tälle vuosituhannelle). Viime viikkoina muun muassa KELA on mainostanut näkyvästi menestystään ohjelmistokehityspuolella ja avoimesti kiitellyt onnistumisesta ketteriä menetelmiä. Olikin erittäin hienoa nähdä Kelan tiedottaja Katri Pyykkö joukossamme suorittamassa Scrum Product Owner -sertifikaattia.

Waterfail

Tervetuloa mukaan uudistamaan Drupal-kenttää Druidin kanssa. Lähiaikoina voitte nähdä meidät alan tapahtumissa ja tutustua myös tuleviin avoimen lähdekoodin tuotteisiimme, joilla pyrimme helpottamaan niin omaa kuin muidenkin alan ihmisten elämää projektinhallinnan ja ohjelmistokehityksen saralla.

Nähdään 15.5. Drupal Camp Helsingissä, jossa olemme sponsorina paikalla niin ständin kuin mahdollisuuksien mukaan Drupal-maailmaa valottavien presistenkin voimin!

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä