Header Background
Druid - kohti edelläkävijyyttä

Druidin kolme kasvun vuotta – mitä seuraavaksi?

29.02.2016

Alihankkijasta kokonaistoimittajaksi, pienistä projekteista yhä suurempiin, tuntemattomuudesta Drupal-yhteisön noteeraamaksi ja arvostamaksi, viidestä perustajasta pian jo 30 hengen työyhteisöksi. Druid on kulkenut erittäin mielenkiintoisen ja vauhdikkaan matkan reilun kolmivuotisen olemassaolonsa aikana. 

Kun Druid perustettiin, ajatuksena oli luoda itsellemme ja Drupal-kehittäjille paras mahdollinen työpaikka. Halusimme luoda oman näköisemme yrityksen, jossa asiat tehdään oikein ja työntekijät voivat tuntea olevansa kuin kotonaan. Meille tämä tarkoittaa esimerkiksi litteää organisaatiota ja olematonta byrokratiaa, vapautta ja vastuuta, jatkuvaa oppimista, avoimuutta, läpinäkyvyyttä ja yhteisöllisyyttä. Myös suorapuheisuutta ja rehellisyyttä. Meillä henkilöstö tulee aina ykkösenä, asiakas seuraavana. Näin siksi, että työtyytyväisyys on mielestämme kaiken laadukkaan tekemisen edellytys. Kun viihdymme töissä, teemme työmme hyvin ja asiakkaamme ovat tyytyväisiä.

Kohti edelläkävijyyttä

Meidät tunnetaan markkinoilla taitavina ja ketterinä Drupal-tekijöinä, joiden jälki on laadukasta niin teknisesti kuin projektinhallinnankin näkökulmasta. Sparraamme asiakkaitamme ja uskomme omaan tekemiseemme: asiakas ei saa meiltä välttämättä sitä, mitä hän haluaa, vaan sen, mitä hän tarvitsee. Referenssimme puhuvat jo puolestaan. Erityisesti Lääkärikeskus Aavalle toteuttamamme Drupal 8 -verkkopalvelu on herättänyt markkinoilla paljon kiinnostusta, sillä kyseessä on Suomen ensimmäinen ja yksi maailman kymmenestä ensimmäisestä merkittävästä Drupal 8 -toteutuksesta. Tämä ei kuitenkaan meille vielä riitä; haluamme olla yhä parempia!

Minne siis olemme matkalla, mitä tavoittelemme? Vuonna 2025 haluamme olla alamme suunnannäyttäjä, joka on toteuttanut yhden maailman kymmenestä käytetyimmästä digitaalisesta palvelusta. Kyllä, tavoite on kunnianhimoinen, mutta myös erittäin motivoiva. Kuluneen kolmen vuoden perusteella tiedän, että pystymme kehittymään ja kasvamaan visiomme mittaan seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Druid-laatua maailmalle

Millä keinoin sitten teemme visiostamme totta? Varmistamalla, että tekemisemme laatu on kaikin puolin alan huippua, kasvattamalla tunnettuuttamme asiakkaiden ja Drupal-yhteisön keskuudessa sekä laajentumalla kansainvälisille markkinoille. Ja ennen kaikkea rakentamalla edelleen omaa juttuamme, kuten tähänkin asti olemme tehneet.

Etenemme askel kerrallaan, totta kai. Tänä vuonna keskitymme erityisesti luomaan ihanteelliset edellytykset ja seurantakäytännöt suurten projektien ennennäkemättömän laadukkaalle toteutukselle ja entisestään vahvistamaan asemaamme Suomen Drupal 8 -edelläkävijöinä. Pyrimme myös pääsemään mukaan kansainvälisesti toimivien asiakkaiden projekteihin ja avaamaan ovia maailmalle. Amsterdamiin perustamamme toimisto on pieni mutta tärkeä ensiaskel tällä polulla.

Strategiamme ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisimme kääntämässä katseitamme pois kotimaan markkinoilta – päinvastoin. Nykyiset asiakkaamme ovat kaikista tärkeimpiä, ja jatkamme pitkäjänteistä yhteistyötä heidän kanssaan. Haluamme myös olla asiakkaidemme tukena heidän kansainvälistymisessään ja kasvaa yhdessä. Suomesta löytyy mahtavia yrityksiä, joiden kanssa kansainvälistyminen on luonnollista.

Drupal-kehittäjän paras työpaikka

Tänä vuonna tavoitteemme on kasvattaa liikevaihtoamme noin kahdesta miljoonasta eurosta kolmeen miljoonaan. Vuoteen 2020 mennessä pyrimme saavuttamaan kymmenen miljoonan euron liikevaihdon. Liikevaihtoa tärkeämpää on kuitenkin henkilöstömme ja asiakkaiden tyytyväisyys: kun työtyytyväisyyden NPS-luku on vähintään 80 ja asiakastyytyväisyys 100 %, olemme onnistuneet.

Tavoittelemme siis hallittua kasvua laadusta tinkimättä. Etsimmekin parhaillaan uusia, kokeneita osaajia joukkoomme. Punainen lankamme pysyy kuitenkin muuttumattomana: haluamme edelleen olla se Drupal-kehittäjän paras työpaikka – ei vain Suomessa vaan koko Euroopassa. Strategiamme tukee ja edellyttää henkilöstön työtyytyväisyyttä. Rakastamme rajojen rikkomista ja haasteita, ja menestyäksemme niissä puitteiden on oltava kunnossa. Asiakkaamme voivat luottaa siihen, että heidän verkkopalvelunsa ovat motivoituneiden ja osaavien tekijöiden käsissä. Iloinen druidi on laadun tae!

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä