Header Background
Eräjormat

Digiammattilaisista eräjormiksi ja -mirjoiksi

Mikko Hämäläinen
15.05.2015
|
Mikko Hämäläinen

Metsästys ja ketterä ohjelmistokehitys ovat käsitteinä niin kaukana toisistaan, että digiammattilaisen samoillessa kulkemattomilla erämailla ei ajatus vahingossakaan eksy sovellusarkkitehtuureihin, käyttöliittymäkuviin tai tietokantakyselyihin. Halusimme järjestää eräkokemuksen mahdollisimman monelle ja kesäkuun alussa Druid sponsoroikin kaikille alamme ammattilaisille avoimen metsästyskurssin. ​

Metsästys ja ketterä ohjelmistokehitys ovat aiheina kohtalaisen etäällä toisistaan. Toki äärimmilleen venyttämällä yhtäläisyyksiä varmasti löydetään ja ketteriä periaatteitahan voi soveltaa mihin vain, mutta käsitteet ovat kuitenkin niin kaukana, että digiammattilaisen samoillessa kulkemattomilla erämailla ei ajatus vahingossakaan eksy sovellusarkkitehtuureihin, käyttöliittymäkuviin tai tietokantakyselyihin.

Aloitin itse kyseisen harrastuksen muutamia vuosia sitten ja eräjormailu on kulkeutunut vaivihkaa elämäntavaksi. Tultuani julkisesti ulos asekaapista opin pian, etten ole ainoa: datailevista tuttavistani löytyi monta metsästyskortin omistavaa ja vähintään yhtä monta, jotka olivat kiinnostuneet luonnonmukaisen riistaruuan hankkimisesta omin käsin.

Koska terve määrä vertaispainetta madaltaa mukavasti aloituskynnystä ja yhdessä tekeminen on hauskempaa, päätimme Druidilla masinoida kesäkuun alussa tapahtuvan, kaikille digialan osaajille avoimen metsästyskurssin. Kutsu ei koske pelkästään koodaajia, vaan kaikki, myös palvelinsalin valtiaat, tuoteomistajat ja käyttöliittymätaiteilijat ovat tervetulleita! Kolmipäiväinen, Helsingin Riistanhoitoyhdistyksen meille järjestämä kurssi päättyy parituntiseen metsästäjäkokeeseen, jonka läpäisseet saavat metsästyskortin.

Kortti on edellytys metsästykselle, mutta ei vielä tee kenestäkään salojen sankaria. Kun porukka on saatu kasaan ja kortitettua alkaa varsinainen yhdessä tekemisen hupi: kurssi-iltoja, ampumarataharjoittelua ja viimein — kun taidot on saatu kohdalleen, metsästysretkiä. Samanhenkisellä porukalla tekeminen on hauskempaa ja iltanuotion loimussa eivät keskustelunaiheet lopu kesken. Tätä kirjoitettaessa kurssille on ehtinyt ilmoittautumaan parisenkymmentä tulevaa metsästäjää noin kymmenestä eri yrityksestä. Vielä on tilaa toiselle mokomalle ja soisin toki joukkoon uskaltautuvan myös muutaman erämirjankin. Moderni metsästys ei missään nimessä ole mitään herrainhurvittelua ja naismetsästäjien osuus kasvaa jatkuvasti!

Kurssista löytyy lisätietoja ja ilmoittautumislomake täältä. Mikäli metsästyskortti on jo taskussa, mutta haluaa liittyä joukkoon kun varsinainen toiminta polkaistaan käyntiin, voi samalla lomakkeella ilmiantaa itsensä hankkeen postituslistalle.

Me Druidilla olemme verkostojen mestareita, perustuuhan suuri osa liiketoiminnastammekin laajan, kansainvälisen yhteisön rakentamaan tuotteeseen. Myös yhteistyö digitaalisen liiketoiminnan parissa toimivien osaajien kesken on mielestämme tärkeää. Tutustumalla uusiin ihmisiin ja ajatuksiin avartaa omaa ajatusmaailmaansa ja oppii uusia asioita. Vaikka sitten metsästämään.

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä